havadurum

A Milli Takım'da Kuntz'un ardından bir ayrılık daha!

A Milli Takım'da görevine son verilen Alman teknik adam Stefan Kuntz'un ardından bir isim daha ayrıldı. O isim kim? Neden ayrıldı? İşte detaylar…

1274

A Milli Takım'da teknik heyet tamamen değişiyor. A Milli Takım’da teknik direktör Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından bir sürpriz gelişme daha yaşandı. Kuntz’un yardımcısı Kenan Koçak da görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki, Kenan Koçak neden ayrıldı? Yerine kim gelecek? İşte bu soruların yanıtları…

A Milli Takım'dan ayrılan isim kim?

A Milli Takım’da teknik direktör Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından yardımcı antrenörlerden Kenan Koçak'la da yollar ayrıldı. Kenan Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ayrılıklar da sevdaya dahildir...Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndaki görevim bugün itibariyle sona erdi ama milli takıma bağlılığım, inancım hiç bitmeyecek. İki yıldır tüm çabalarımla Ay-Yıldızlı formanın başarısı için çalıştım. Bundesliga'da teknik direktör iken, 150'den fazla maça çıkmışken, ülkem için koşa koşa geldim. Projeye inandım, Türkiye için, Ay-Yıldızlı Bayrak için teknik direktörlüğü bir kenara bırakarak milli takımımıza katkım olsun istedim. Bu konuda asla pişman değilim. Milli takımım için 1 saniye bile görev almak çok değerli. Stefan Kuntz'un ayrılığından sonra benim kalmam istendi ama yeni ekibimizin önünü açmak adına bu kutsal görevi ikinci kez kabul edemedim. Milli takımın Euro2024 için iddiası devam ediyor, grupta ikinci sıradayız ve ben kesinlikle finallere katılacağımıza inanıyorum. Kalbim hep #bizimcocuklar ile atacak. Bu onurlu görevi büyük bir gurur ile yerine getirmeye çalıştım. Bana bu fırsatı veren başta TFF eski Başkanım Nihat Özdemir, Başkanım Servet Yardımcı ve genel sekreter Kadir Kardaş'a teşekkür ederim. Bize inanarak yola devam eden TFF Başkanım sayın Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyesi ve milli takımlar sorumlusu Sayın Hamit Altıntop olmak üzere tüm TFF Yönetimi'ne teşekkür ederim. Kader birliği yaptığım Stefan Kuntz, teknik ekip arkadaşlarım J.M Lichte, A. Busenkell, O. Aydıner, V. Durmuş, E. Karakovan, M. Rechner, S. Krebs, S. Höh, malzemeciler Ce. Çelik, Cü. Çelik ve Ü. Akkoyun, idareciler Buğra Cem İmamoğulları ve Tolga Başargan, takım menajeri Mert Tuncay, sağlık ekibi hocalarımızdan Dr. Berkin Toker, Dr. Sergen Davran ve fizyoterapistler Umut abi, Murat abi, Serdar, Yener abi, Hüseyin abi ve masörler, diyetisyen Ebru Hanım ve Cenk Hoca, medya ekibinden T. Tozar ve S. Şakarcan, tercüman S. Zorlu ve tüm Riva personeline; hepinize sonsuz teşekkürler. Bir arkadaş gibi bir ağabey gibi yaklaştığım ve çok büyük saygı ve sevgilerini esirgemeyen futbolcu kardeşlerime de teşekkür ederim. Yeni bir hikâyede buluşmak üzere...Hakkınızı helal edin. Yolunuz açık olsun” ifadeleri yer aldı.

Kenan Koçak Kimdir?

Kenan Koçak, 1970 yılında Almanya’nın Mannheim kentinde doğdu. Futbolculuk kariyerinde Almanya’nın çeşitli takımlarında forma giydi. 2006 yılında antrenörlüğe başladı. 2019-2020 sezonunda Hannover 96 takımını çalıştırdı. 2021 yılında ise A Milli Takım’da Stefan Kuntz’un yardımcısı olarak göreve geldi.

Kenan Koçak Neden Ayrıldı?

Kenan Koçak, A Milli Takım’da yaşanan teknik direktör değişikliği sonrasında görevinden ayrıldığını duyurdu. Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu’na ve Milli Takım’a hizmet etmekten büyük onur duydum. Ancak yeni teknik direktörün kendi ekibini kurmasına saygı duyuyorum ve bu nedenle görevimden ayrılıyorum” dedi.

Koçak’ın ayrılığına ilişkin bir başka iddia ise TFF yöneticilerinin kendisine yeni teknik direktör Vincenzo Montella’nın yardımcısı olarak devam etmesini teklif ettikleri ancak Koçak’ın bu teklifi reddettiği yönünde. Bu iddia henüz resmi olarak doğrulanmadı.

Kenan Koçak’ın Yerine Kim Gelecek?

Kenan Koçak’ın yerine A Milli Takım’da kimin yardımcı antrenör olacağı henüz belli değil. Ancak yeni teknik direktör Vincenzo Montella’nın kendi ekibini getireceği tahmin ediliyor. Montella’nın daha önce çalıştığı takımlarda yardımcılığını yapan Massimo Carrera, Christian Amoroso ve Fabio Viviani gibi isimlerin adaylar arasında olduğu söyleniyor. Montella’nın ekibinde Türk bir antrenöre de yer vermesi bekleniyor.

(Erhan Taylan)

Paylaş