havadurum

9 günlük tatilde 15 bin ton üzerinde atık bertaraf edildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince atık yönetimi faaliyetlerini başarıyla sürdürerek vatandaşlardan tam not aldı. 9 günlük bayram tatilinde, ilçelerden 11 bin 616 ton evsel atığı düzenli depolama sahasına taşıyan belediye, Entegre Katı Atık Tesisi'nde toplamda 15 bin 286 ton evsel atığın bertarafını sağladı.

859

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca atık yönetiminde büyük bir başarıya imza attı. 9 günlük bayram tatili süresince il genelinde 15 bin tonun üzerinde atık bertaraf eden belediye, bu çalışmalarıyla vatandaşlardan tam not aldı. İlçelerden toplanan 11 bin 616 ton evsel atık, düzenli depolama sahasına taşınarak Entegre Katı Atık Tesisi'nde bertaraf edildi. Yoğun nüfus ve trafik artışına rağmen, evsel atık yönetimini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren belediye, çevre kirliliğinin önlenmesine de önemli katkı sağlamış oldu.

Sorunsuz evsel atık yönetimi

Bayram tatili boyunca artan nüfus ve trafik yoğunluğuna rağmen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde çalışarak evsel atık yönetimini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. İlçe belediyeleri tarafından toplanan sıkıştırılmış evsel atıklar, 14 ilçede bulunan ve 18 ilçeye hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na ait aktarma istasyonlarından evsel atık taşımaya uygun araçlarla taşıdı. 463 seferde toplam 88 bin 292 kilometre yol kat eden araçlar, 11 bin 616 ton evsel atığı düzenli depolama sahasına ulaştırarak çevre kirliliğini önlemiş oldu.

15 bin 286 ton evsel atık bertaraf edildi

Altıeylül ilçesinde bulunan Entegre Katı Atık Tesisi'nde toplamda 15 bin 286 ton evsel atık bertaraf edildi. Bu çalışmalarla birlikte, vahşi depolama alanlarının oluşumunun önüne geçildi ve atıkların doğaya, denize, toprağa ve havaya verdiği zararlar minimize edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş