87 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, toplam 87 milyon 484 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesini bakanlık dün itibarıyla çiftçilerin hesaplarına aktarmaya başladı.

886

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerimize yönelik önemli bir adımlar atmaya devam ediyor. Bakanlığın bu adımlarından bir tanesi de tarımsal desteklemeler. Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada desteklemeler dün itibarıyla hesaplara yatmaya başladı. Toplamda 87 milyon 484 bin TL’lik tarımsal destekleme ödemesi yapılacak.

Hububat, baklagil dane mısır desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı hububat, baklagil ve dane mısır üreticileri için sağlanan destek kapsamında 79 milyon 567 bin TL ödeme üreticilerimiz hesaplarına aktarılmaya başlandı. Çiftçilerimize yapılan bu destek, tarlada ürün çeşitliliğini artırmak ve ekilen ürünün verimliliği desteklemek amacıyla çiftçilerimize dağıtılmaktadır.

Kırsal kalkınma yatırım desteği

Çiftçilerin kırsal alanlarda yatırım yapmalarını teşvik etmek amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı 7 milyon 309 bin 19 TL değerinde kırsal kalkınma yatırım desteği verdi. Bu destek, çiftçilerin modern tarım teknolojilerini kullanarak üretim yapmalarına destek verdi.

Çiftçilere 607 Bin TL mazot ve gübre desteği

Çiftçilerin üretim sürecinde en çok ihtiyaç duydukları materyallerin başında mazot ve gübre geliyor. İşte tam da bu noktada Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vermiş olduğu hibe destekleri devreye girerek birazda olsa çiftçimize nefes aldıracak. Bu yıl çiftçilere verilen 607 bin 981 TL'lik destek ile üretim yapan çiftçiler bir nezde de olsa nefes alacak gibi. Devlet tarafından verilen bu destekler sayesinde üreticinin maliyetini düşürerek daha verimli tarımsal faaliyetlerini sürdürebilecekler.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş