“Hak yiyen, hack yer”

Çanakkale`de AKP`nin sosyal medya hesabı olan “Ak Çanakkale” isimli hesabın hack`lendiği öğrenildi. Hesabı ele geçirenlerin bazı haber sitelerindeki köşe yazılarına yorum yaptıkları ve bunun AKP Çanakkale ile bir ilgisinin olmadığı ifade edildi. Olayın duyulmasının ardından akıllara, daha önce de “Hak yiyen hack yer” sloganı ile AKP`nin çeşitli illerindeki hesaplarını hack`leyerek gündem olan Redhack grubu geldi....

435
AKP Çanakkale İl Başkanlığının faaliyetlerini duyurduğu sosyal medya hesabı “Ak Çanakkale”nin hack`lenerek bazı haber sitelerine, partinin bilgisi dahilinde olmayan yorumlar yapıldığı, sonra da hesabın geri alındığı öğrenildi. AKP Çanakkale İl Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada “Basın mensuplarının dikkatine, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığına ait facebook hesabımız Ak Çanakkale, dün itibariyle hacklenmiş olup tarafımızca bugün geri alınmıştır. Bazı haber sitelerinde ki köşe yazılarına yapılan yorumların bizimle hiçbir ilgisi bulunmadığını bildirir, iyi çalışmalar dileriz” dendi. Hesabı kimlerin ve neden hack`lediği bilinmezken, hesabı hack`ledikleri ileri sürülen kişilerin, daha önce AKP`yi destekleyen, ancak son dönemde 17 ve 25 Aralık operasyonlarına bağlı olarak taraf değiştiren bazı haber sitelerine ve köşe yazılarına yorum yaptıkları ileri sürüldü. Yani AKP`nin hesabını kimin, nasıl hack`lediği bilinmiyor ama, hack`leyen kişilerin bu eylemleri AKP`ye hizmet ettikleri iddia ediliyor.
 
Akıllara Redhack geldi
Olayı ilk duyanların akıllarına, daha önce de, özellikle Gezi Parkı direnişleri sırasında çeşitli kurumları ve AKP`nin çeşitli illerdeki hesaplarını hack`leyerek gündeme gelen sosyalist hacker grubu Redhack gelirken, sonrasında yapılan eylem ve verilen mesaj itibariyle Redhack olmadığı anlaşıldı. Şimdi ise, AKP`yi eleştiren bir yazıya yorum atmak için AKP`nin sosyal medya hesabını kimin hack`lediği merak konusu olurken, böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığı ise gizemini koruyor!
Paylaş