havadurum

“2015 bütçesi yoksulluk, işsizlik ve savaş bütçesidir!”

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Yönetiminden yapılan açıklamada 2015 bütçe görüşmeleri ile ilgili açıklamada bulunarak, bütçenin “yoksulluk, işsizlik ve savaş bütçesi” olduğu dile getirildi.

885
TBMM`de devam eden 2015 bütçesi görüşmeleri ile ilgili açıklamada bulunan BES Şube Yönetim Kurulu, “Genelde kamu emekçileri özelde yargı emekçilerinin ayrımcı uygulamalara tabi tutulduğu, insanca yaşam taleplerinin dikkate alınmadığı, çalışma koşullarının giderek zorlaştığı, her gün yeni hak gaspları ile karşı karşıya kaldığı bir süreçte TBMM’de 2015 yılı bütçe görüşmeleri devam etmektedir. 2014 yılı kamu emekçilerinin AKP-Memur-Sen işbirliği ile imzalanan satış sözleşmesinin yakıcı sonuçlarını yaşadığı bir dönem olmuştur. 123 TL’lik zamma mahkum edildiğimiz, tarihte ilk kez temmuz ayında maaş zammı alamadığımız, enflasyon karşısında maaşlarımızın sürekli eridiği buna rağmen enflasyon farklarımızın gasp edildiği bir süreç kamu emekçilerini giderek daha fazla yoksullaştırmıştır. Kamu emekçilerinin yoksulluk sınırı altına maaş aldığı ortada iken önümüzdeki yıl için altı aylık dönemlerde yüzde 3+3 zam dayatması 2015 bütçesinde devam etmektedir. AKP kamu emekçilerinin talepleri söz konusu olduğunda her fırsatta Memur Sen’le imzaladıkları toplu sözleşmeyi öne çıkararak kamu emekçilerine saldırılarını satış sözleşmesi üzerinden meşrulaştırmaya çalışmaktadır” dedi.
 
“Bir kez daha ifade ediyoruz!”
“Kamu emekçilerinin insanca yaşam talepleri AKP ile Memur Sen’ in insafına bırakılamaz Dün demiştik bugün bir kez daha ifade ediyoruz! Biz anlaşmadık!” denilen açıklamada “Satış sözleşmesini kabul etmiyor bütçeden hakkımızı istiyoruz!” AKP ayrımcı uygulamalarda sınır tanımamaktadır! TBMM’de bugün görüşülmeye başlanan Adalet Bakanlığı bütçesinden yargı emekçileri olarak hakkımızı istiyoruz. Yargı hizmetlerini hakim ve savcılardan ibaret gören anlayışı bir kez daha kınıyor; ayrımcı uygulamalara karşı eşitlik, yoksulluğa karşı insanca yaşam taleplerimizi, yargı hizmetlerinin ve yargı emekçilerinin bir bütün olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Yargı emekçilerinin, sendikamız Adalet Bakanlığı’nda yetkili iken kazandığı yol yardımları, fazla mesai ücretleri vb. hakları Memur Sen’in yetkili olduğu süreçte birer birer gasp edilirken, sıra yargı çalışanları için iyileştirmeye geldiğinde tamamen yok sayılmakta ayrımcı uygulamalara tabi tutulmaktadırlar. AKP iktidarı taleplerimiz karşısında kaynaklarımız sınırlı, bütçe imkânları vb. yalanlara başvururken, iş Cumhurbaşkanı için AKSARAY yapımına gelince tüm bütçe imkânlarını seferber edebilmekte, biber gazı alımı için fahiş rakamlarla ihale açabilmektedir” ifadelerine yer verildi.
 
“Bütçede, çalışma bakanlığı düşüyor, emniyet yükseliyor”
“Soma katliamı hala hafızalarımızda, Ermenek’te 8 yurttaşımız halen toprağın altındayken ve bu maden faciaları ve iş kazaları yaşanmasının ana nedenlerinden birisi bu işyerlerinin denetlenemediği gerçeği ortada iken Çalışma Bakanlığı’nın bütçesini düşüren AKP iktidarı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bütçesini sürekli artırabilmektedir” ifadeleri kullanılan açıklamada “2015 bütçesi sermayenin, yerli ve yabancı tekellerin ve savaş lobisinin çıkarları doğrultusunda değil, bütçenin asıl kaynağı olan işçi ve emekçilerin ekonomik ve sosyal ihtiyaçları gözetilecek şekilde hazırlanmalı, bunun için sendikalar, emek ve meslek örgütleri bütçe sürecine bulunduğu her alanda müdahil olmalıdır. Kamu emekçilerinin 2014 yılı enflasyon farkı “ek zam” olarak 2015 yılı bütçesi içinde yer almalı, yılın ikinci yarısında ücretleri eriten “artan oranlı vergi dilimi” uygulamasına son verilmelidir. Tüm ek ödemeler temel ücrete yansıtılmalı ve emeklilik hesaplamasına dahil edilmelidir” dendi.
Paylaş