havadurum

‘Bir Garip Orhan Veli’

Doğumunun 100. yılında Orhan Veli Kanık hayatı ve eserleri başlıklı bir sergiyle anılıyor.

806
Mahal Sanat`ta 22 Mayıs 2014, saat:18:00`de açılacak, küratörlüğünü Erkan Doğanay`ın üstlendiği "Bir Garip Orhan Veli" doğumunun 100. yılında Orhan Veli Kanık hayatı ve eserleri sergisi, Orhan Veli Şiir Evi, Ailesi, YKB arşivi ve koleksiyonerlerdeki fotoğraf örneklerinden yapılan bir çalışma ile mektupları, şiirleri, kitapları, gazete ve dergiler, resimler ve çizimlerden örnekleri kapsıyor. Sergide 36 yaşında hayatını kaybeden şairin kısacık yaşamı kronolojik bölümler halinde, bütün yönleriyle ortaya konuyor. 1949 yılında, Orhan Veli’nin önderliğinde sadece 28 sayı yayımlanabilen sanat gazetesi Yaprak’tan bir kaç örnek, Orhan Veli’nin farklı dillere çevrilmiş kitap kapak örnekleri, kendi çevirileri ve kitap kapakları yer alıyor. Tam bir edebiyat tarihçesi anlatımı niteliğindeki "Bir Garip Orhan Veli" Doğumunun 100. yılında Orhan Veli Kanık Hayatı ve Eserleri sergisi, hiç yaşlanmayan şair Orhan Veli’yi daha yakından tanımak isteyenleri bekliyor.
Mahal Sanat`ta düzenlenecek programlar şu şekilde:
"Chopin Gecesi"
Halina Brodska Polonya Chopin Vakfı Danışmanı 22 Mayıs 2014 Perşembe, saat: 18:10`da Mahal Sanat`ta
"Polonya`da Yenilenebilir Enerjiler" Belgesel Film Gösterimi ve yönetmen Danuta Markowska Resich ile Söyleşi 23 Mayıs 2014 Cuma, saat 17:00`de Mahal Sanat`ta.
Can Gürses ve Can Kartoğlu "Annesinin kızı-Kızının Annesi" Söyleşi ve İmza Günü 23 Mayıs 2014 Cuma, saat 18:30`da Mahal Sanat`ta.
Kitaplar:
Can Gürses-En Güzel Günlerini Demek Bensiz Yaşadın
Can Kartoğlu-Sahanda Yumurta
Yeşil Düşünce Derneği ortaklığında Boğaziçi Üniversitesi tarafından yürütülen “İklim Değişikliği ve Enerji Verimliği” Projesi kapsamında hazırlanmakta olan Web Ders Programı`nın tanıtım toplantısı 24 Mayıs 2014 Cumartesi, saat:13:30`da Mahal Sanatta
Konuşmacılar:
Prof.Dr. Levent Kurnaz (Proje Koordinatörü, Boğaziçi Üniversitesi)
Nazan An, (PhD(c), Proje Uzmanı, Boğaziçi Üniversitesi)
Oral Kaya (Troya Çevre Derneği Başkanı)
"Varşova/Polonya" İzlenimleri, İsmail Erten 26 Mayıs 2014 Pazartesi, saat 17:30`da Mahal Sanat`ta
Troya Kültür Derneği AB Projesi kapsamında (Hayat Boyu Öğrenme Programı-LLP)
"Çanakkale`ye Dışarıdan Bakmak"
Polonya`lı gönüllülerin gözü ile Çanakkale
28 Mayıs 2014 Çarşamba, saat 18:00`da Mahal Sanat`ta
Troya Kültür Derneği AB Projesi kapsamında (Hayat Boyu Öğrenme Programı-LLP)
Paylaş