havadurum

7. Koğuştaki Mucize filminin oyuncuları kimler? 7. Koğuştaki Mucize filminin konusu ne?

7. Koğuştaki Mucize filmi beyaz perde ardından televizyon izleyicileriyle buluşacak. Türkiye gişesinde rekor kıran 7. Koğuştaki Mucize, 2019 ekim ayında vizyona girdi. Peki, 7. Koğuştaki Mucize filminin oyuncuları kimler?

1914

7. Koğuştaki Mucize, 2019 yılında vizyona giren ve izleyenleri duygulandıran bir dram filmidir. Film, Güney Kore yapımı Miracle in Cell No. 7 adlı filmden uyarlanmıştır. Filmin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin yapmış, senaryosunu ise Kubilay Tat yazmıştır. Filmin çekimleri Muğla ve Beykoz Kundura’da özel olarak kurulan platoda gerçekleşmiştir.

7. Koğuştaki Mucize filminin konusu ne?

Film, 1983 yılında bir Ege kasabasında yaşayan ve 7 yaşındaki kızı Ova ile aynı zeka yaşına sahip olan Memo adlı bir babanın hikayesini anlatıyor. Memo, sıkıyönetim komutanının kızının ölümünden sorumlu tutulur ve idam cezasına çarptırılır. Memo ve kızı Ova’nın tek isteği birbirlerine kavuşmaktır. Memo’nun yakınları ise adaletin sağlanması için mücadele eder.

7. Koğuştaki Mucize filmi, Türkiye gişesinde rekor kırarak 5 milyon 800 bin kişi tarafından izlendi. Film ayrıca Netflix’te de yayınlandı ve dünya çapında ilgi gördü. 7. Koğuştaki Mucize filmi, duygusal bir hikaye anlatırken aynı zamanda adalet, sevgi, aile ve dostluk gibi temaları da işliyor. Filmdeki oyuncuların başarılı performansları ve etkileyici sahneleri ise izleyicilerin hafızasında yer etti.

7. Koğuştaki Mucize filminin kadrosunda kimler var?

Filmde, Memo’yu Aras Bulut İynemli, Ova’yı Nisa Sofiya Aksongur, Fatma Nene’yi Celile Toyon, Askorozlu’yu İlker Aksum, Yusuf’u Mesut Akusta, Öğretmen Mine’yi Deniz Baysal, Yarbay Aydın’ı Yurdaer Okur ve Müdür Nail’i Sarp Akkaya canlandırıyor. Filmdeki oyuncuların performansları büyük beğeni topladı. Aras Bulut İynemli, filmdeki rolüyle Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Nisa Sofiya Aksongur ise filmdeki rolüyle Sadri Alışık Sinema Ödülleri’nde En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü’nü aldı.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş