61. Uluslararası Troia Festivali Renkli Etkinliklerle Başladı

Çanakkale'nin en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan 61. Uluslararası Troia Festivali, 9-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen ve kent sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan festival, 9 Ağustos Cuma günü birbirinden renkli etkinliklerle başladı.

810

Uluslararası Troia Festivali, 9 Ağustos Cuma günü başladı. Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen ve kentin en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri haline gelen festival, beş gün boyunca devam edecek. Festivalin ilk gününde düzenlenen etkinlikler, kent sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Cello Paradiso ile Müzik Dolu Bir Akşam

Festivalin ilk gününde, Çimenlik Kalesi'nde sahne alan Cello Paradiso grubu, Çanakkalelilere müzik dolu bir akşam yaşattı. Şafak Erişkin, Didem Erken, Gülyar Balcı ve Dilbağ Tokay'dan oluşan grup, zengin ve keyifli bir repertuar sundu. Büyük beğeni toplayan konser, izleyicilerden bolca alkış aldı.

Cem Adrian Özgürlük Parkı'nda Sahne Aldı

Festivalin bir diğer önemli etkinliği, Özgürlük Parkı'nda düzenlenen Cem Adrian konseriydi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen konseri, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ve CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da izledi. Cem Adrian, beğenilen şarkılarını binlerce kişiyle birlikte seslendirdi. Başkan Erkek, festivale katılımından dolayı teşekkür ettiği Cem Adrian'a, festivalin ve kentin simgelerinden olan bir seramik takdim etti.

Tiyatro Oyunları Büyük İlgi Gördü

Festivalde tiyatro oyunları da büyük ilgi gördü. Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyun, festivalin ilk gününde izleyicilerle buluştu. Oyunun performansı, izleyicilerden tam not aldı.

Barış Kafe'de Coşkulu Anlar

Festivalin coşkulu noktalarından biri de Barış Kafe oldu. İlk gün programında Hasan Sakar ve Orkestrası sahne aldı ve performanslarıyla büyük beğeni topladı. İzleyiciler, grubun performansını bolca alkışladı.

Çocuklar için Renkli Etkinlikler

Festivalin olmazsa olmazlarından biri olan çocuk etkinlikleri, 9-13 Ağustos tarihleri arasında Halk Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. Animasyon programları, illüzyon gösterileri, yüz boyama, sosis balon, maskotlar, palyaçolar, tahta bacak, çocuk atölyeleri ve şişme oyun parkları gibi birbirinden renkli etkinlikler, çocukların büyük ilgisini çekti. İlk gün programında miniklerin coşkusu ve gülen yüzleri, festivale büyük renk kattı.

Atık Cam Geri Dönüşüm Çalışması

Festivalin Atölyeler programında yer alan Atık Cam Geri Dönüşüm Çalışması, 9 Ağustos Cuma günü başladı. Atölye, pazar günleri dışında her gün 09.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Spor Etkinlikleri de Unutulmadı

Festivalde sporseverler için de etkinlikler düzenlendi. Barış Kafe'de "Uzman Fizyoterapist Eşliğinde Yoga", Halk Bahçesi'nde Nefes Terapisi ve Özgürlük Parkı'nda Yoga Dans Atölyesi gibi etkinlikler büyük ilgi gördü.

Sergiler Festivale Renk Katıyor

Festival kapsamında kentin çeşitli noktalarında düzenlenen sergiler de ziyaretçilerini bekliyor. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde "Toprağı Bereketli Troya ve Altın Şaman" Karma Sergisi, Korfmann Kütüphanesi'nde "Müzeler Ören Yerleri ve İnsan" Sergisi, Yazar ve Sanatçı Evi'nde "61. Uluslararası Troia Festivali Afiş Yarışması Sergisi", Çanakkale Seramik Müzesi Bahçesi'nde "Troia'nın Tanrıları" Seramik Sergisi gibi birçok sergi ziyarete açık olacak. Belediye Başkanı Muharrem Erkek de festivalin ilk gününde kentteki sergileri gezerek, eserler hakkında bilgi aldı.

El Emeği Stantları ve Bahçe Çalıştayları

9-13 Ağustos tarihleri arasında Halk Bahçesi'nde El Emeği Stantları da yer alacak. Ayrıca, Bahçe Çalıştayı ve Bahçe Resim Sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

61. Uluslararası Troia Festivali... (Galeri)

(ESRA GÜLLER)
Paylaş