havadurum

6 Haziran Diyetisyenler Günü

Ülkemizde diyetisyenlerin mezun olduğu ilk gün 6 Hazirandır. Diyetisyenler Günü, 1986 yılından bu yana 6 Haziran'da kutlanmaktadır.

887

Diyetisyenlik mesleğinin önemi; fazla kiloluluğun ve obezite sıklığının dünyada giderek arttığı günümüzde her geçen gün daha da ön plana çıkmaktadır. Diyetisyenlik mesleği, bireylerin ve toplumların beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda büyüme, gelişme, sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin artırılması için beslenme plan ve programı düzenleyen, sağlıklı bir nesil için toplumu bilinçlendiren değerli bir meslek grubumuzdur.

Ülkemizde ve dünyada kötü beslenmeye bağlı kronik hastalıklar hızla artmaktadır. Günümüzde halkın sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Çan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm Dr Hasan ALPAY ve Başhekim Yardımcısı Uzm Dr Fatma KILIÇ; sağlıklı yaşam konusuna da vurgu yapmak amacıyla günün önemine uygun bir şekilde Hastanemiz değerli Diyetisyenleri Sayın Zeki KORKMAZ, Sayın Betül GÖZÜTOK DİNÇ ve Sayın Büşra AKSELİ ile birlikte Diyetisyenler Gününü kutladılar.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş