havadurum

527 yıllık tarihi caminin levhalarını çalıp sattılar

Bursa’da 1497 yılında yaptırılan tarihi Meydancık Camisi’nin çatısındaki kurşun levhaları çalan iki hırsız, polisin başarılı operasyonuyla yakalandı. Hırsızlık anı ise caminin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

964

Olay, geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı saat 05.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Camide görev yapan imam Mehmet Ç. (57), çatıda bulunan kurşun levhaların olmadığını fark ederek durumu polise bildirdi. Yıldırım ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yıldırım SÖS Büro Amirliği ekipleri, olay yerindeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelilerin kimliğini ve kaçış yollarını belirledi.

Ekipler, şüphelilerin Ç.F. ve Y.K. olduğunu ve camiden biraz uzaklaştıktan sonra ticari taksiye binerek merkez Osmangazi ilçesinde bulunan bir hurdacıya kurşun levhayı 700 lira karşılığında sattıklarını tespit etti. Hurdacıya giderek kurşun levhayı geri alan ekipler, şüphelilerin Demirkapı Mahallesi’ne gittiklerini de öğrendi. Burada yapılan operasyonla Ç.F. ve Y.K. gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Meydancık Camisi, Fatih döneminde Kazzazoğlu Sole Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış tarihi bir eserdir. Caminin çatısındaki kurşun levhaların da tarihi değeri olduğu belirtiliyor.

(İHA)
Paylaş