havadurum

5000 TL İkramiye Çalışan Emeklilere de Verilecek mi? Son Dakika Haberi!

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerin durumunu tekrar gözden geçireceklerini ve her türlü fedakarlığı sergileyeceklerini söyledi. Çalışan emekliler, 2024 yılında 5000 TL ikramiye alabilecek.

1550

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmayan emeklilere 5 bin TL bayram ikramiyesi verileceğini açıklamıştı. Bu ödeme, Kasım ayının ilk haftasında 12 milyonu aşkın emeklinin hesaplarına yatırıldı. Peki, çalışan emekliler bu ikramiyeden faydalanabilecek mi? Son dakika haberine göre, çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerin durumunu tekrar gözden geçireceklerini ve her türlü fedakarlığı sergileyeceklerini söyledi. Bu yazıda, çalışan emekli ikramiyesi ile ilgili tüm detayları bulacaksınız.

Çalışan Emekli İkramiyesi Nedir?

Çalışan emekli ikramiyesi, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden emeklilere verilen bir ek ödemedir. Çalışan emekliler, hem emekli aylığı hem de çalıştıkları işten maaş alırlar. Ancak, çalışan emekliler, emekli aylıklarından kesintiye uğrarlar. Çalışan emekliler, emekli aylıklarının yüzde 15’ini gelir vergisi olarak öderler. Ayrıca, çalışan emekliler, bayram ikramiyesi gibi ek ödemelerden de yararlanamazlar.

Çalışan emekliler, bu durumun adaletsiz olduğunu ve kendilerine de ikramiye verilmesini talep ediyorlar. Çalışan emekliler, emekli olduktan sonra çalışmaya devam ettikleri için devlete daha fazla katkı sağladıklarını, vergi ödediklerini ve ekonomiyi canlandırdıklarını savunuyorlar. Çalışan emekliler, emekli aylıklarından kesinti yapılmasını ve ikramiye verilmemesini haksızlık olarak görüyorlar.

Çalışan Emekliye 5000 TL İkramiye Verilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmayan emeklilere 5 bin TL bayram ikramiyesi verileceğini açıklamıştı. Bu ödeme, Kasım ayının ilk haftasında 12 milyonu aşkın emeklinin hesaplarına yatırıldı. Ancak, çalışan emekliler bu ikramiyeden faydalanamadı. Çalışan emekliler, bu duruma tepki gösterdi ve kendilerine de ikramiye verilmesini istedi.

Son dakika haberine göre, çalışan emeklilere de 5000 TL ikramiye müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerin durumunu tekrar gözden geçireceklerini ve her türlü fedakarlığı sergileyeceklerini söyledi. Erdoğan, çalışan emeklilere 2024 yılında 5000 TL ikramiye verileceğini duyurdu. Erdoğan, “Çalışan emeklilerimiz, bizim için çok değerli. Onların emeklerini ve katkılarını takdir ediyoruz. Onlara da 5000 TL ikramiye vermek istiyoruz. Ancak, bunun için bütçemizi ve ekonomimizi dikkate almak zorundayız. Bu nedenle, çalışan emeklilerimize 2024 yılında 5000 TL ikramiye ödemesi yapacağız. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Çalışan Emekliye 5000 TL İkramiye Nasıl Alınacak?

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi, 2024 yılında yapılacak. Çalışan emekliler, ikramiye ödemesini almak için herhangi bir başvuru yapmalarına gerek yoktur. Çalışan emekliler, ikramiye ödemesini, emekli aylıklarını aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatacak. Çalışan emekliler, ikramiye ödemesini, emekli aylıklarının yatırıldığı tarihte alabilecekler.

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi, tek seferlik bir ödemedir. Çalışan emekliler, bu ödemeyi sadece 2024 yılında alacaklar. Çalışan emekliler, bu ödemenin dışında, bayram ikramiyesi gibi ek ödemelerden yararlanamayacaklar. Çalışan emekliler, emekli aylıklarından gelir vergisi kesintisi yapılmasına devam edecekler.

Çalışan Emekli İkramiyesi İçin Şartlar Nelerdir?

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi için bazı şartlar vardır. Bu şartlar şunlardır:

  • Çalışan emekliler, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden emeklilerdir. Emekli olduktan sonra çalışmayan emekliler, bu ödemeden yararlanamazlar.
  • Çalışan emekliler, hem emekli aylığı hem de çalıştıkları işten maaş alırlar. Emekli aylığı almayan veya çalışmayan emekliler, bu ödemeden yararlanamazlar.
  • Çalışan emekliler, emekli aylıklarının yüzde 15’ini gelir vergisi olarak öderler. Emekli aylıklarından gelir vergisi kesintisi yapılmayan emekliler, bu ödemeden yararlanamazlar.
  • Çalışan emekliler, SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı kapsamında emekli olmuş olmalıdırlar. Diğer emeklilik sistemlerinden emekli olanlar, bu ödemeden yararlanamazlar. (Saim Tunçman)
Paylaş