5 Bin 18 Sosyal medya hesabında suç unsuru tespit edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadelede Siber Devriye ekiplerinin 5 binden fazla sosyal medya hesabında suç unsuru tespit ettiğini açıklayarak, toplumu bu mücadeleye destek olmaya davet etti.

489

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadelede önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, Siber Devriye ekiplerinin sanal dünyadaki suçlulara karşı aktif bir şekilde çalıştığını belirtti. 28 Eylül-12 Ekim 2024 tarihleri arasında sosyal medya hesaplarında gerçekleştirilen taramalarda 5 binden fazla suç unsuru tespit edildiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, toplumun tüm kesimlerini bu mücadeleye destek olmaya çağırdı. Yerlikaya, özellikle gençlerin ve çocukların çevrimiçi ortamlarda sapkın düşüncelerden korunması için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

"Siber devriyelerimiz, sanal dünyada da suçluların peşinde"

Bakan Ali Yerlikaya, "siber devriyelerimiz, sanal dünyada da suçluların peşinde" açıklamasını yaparak siber suçlarla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. “28 Eylül-12 Ekim 2024 tarihleri arasında Siber Devriyelerimiz 5 bin 18 sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda suç unsuru tespit etti. Bu hesapların paylaşımlarının; 2 bin 705’i asayiş, 1.184’ü terör, 383’ü güvenlik, 84’ü siber, 95’i narkotik, 70’i kaçakçılık ve 497’si diğer suç türleri olduğu belirlendi” dedi.

"Siber devriyelerimiz suç önleyici faaliyetlerine 7/24 takip ederek devam edecek"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sosyal medyada, başta göz aydınlığımız yavrularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara acımayacağız. Siber devriyelerimiz suç önleyici faaliyetlerine 7/24 iz takip ederek devam edecek" açıklamasını yaptı.

"Suç ve suç odaklarına karşı milletçe topyekun bir mücadele vermeliyiz"

Siber suçlarda önleyicilik için suç ve suç odaklarına karşı milletçe topyekun bir mücadele vermenin altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bu süreçte medyamız, üniversitelerimiz, okullarımız, anne babalar, yani toplumun tüm kesimlerinin, devlet kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde birlikte hareket etmesi gerekir" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş