havadurum

4 Tonluk Rekor Uyuşturucu Operasyonun Kilit Halkası: İranlı Doktorlar

İran'dan Türkiye'ye sokulan "rekor miktarda yakalama" olarak kaydedilen 4 ton 604 kilogram uyuşturucuyla ilgili soruşturma, 4 İranlı doktorun zincirin en kilit halkasını oluşturduğunu ortaya çıkardı.

933

İran'dan Türkiye'ye sokulan "rekor miktarda yakalama" olarak kaydedilen 4 ton 604 kilogram uyuşturucuyla ilgili soruşturma, 4 İranlı doktorun zincirin en kilit halkasını oluşturduğunu ortaya çıkardı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen "Narkoçelik-5" operasyonu, Balkan Rotası üzerinden Avrupa ülkelerine uyuşturucu ticareti yapan büyük bir şebekenin çökertilmesini sağladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında 4 ton 604 kilogram metamfetamin türü uyuşturucunun ele geçirildiğini ve 4'ü yabancı 8 zehir tacirinin yakalandığını duyurdu.

Doktorlar, metamfetamini tohumlardan ayırma işleminde görev almış!

İran-Afganistan-Pakistan üçgenindeki "Altın Hilal" olarak bilinen bölgede üretilen ve İran üzerinden Türkiye'ye getirilen uyuşturucu, üzerlik tohumuna emdirilerek yurda sokuluyordu. Bu noktada, şebekenin suç ağının en önemli halkasını oluşturan 4 İranlı doktor, metamfetamini tohumlardan ayırma işleminde görev alıyordu.

Çuvallar özel işaretlerle işaretlenmiş!

Polis, detaylı bir takip sonucunda İran'dan Türkiye'ye getirilen "üzerlik" tohumlarının bazı adreslere bırakıldığını tespit etti. Şebekenin kendi kodlama yöntemleriyle işaretlediği çuvallar, özel işaretlerle dikkat çekiyordu. Teknik ve fiziki takip sonucunda, Tahran'dan gelen 4 yabancı uyruklu zanlının da bu adreslere giriş yaptığı belirlendi.

8 zanlı gözaltında

Uyuşturucu şebekesi, iş yerlerinde "tadilat yapıldığı" izlenimi vererek depolarda düzenekler kuruyordu. Bu depoların bazıları yerleşim bölgesinden uzakta, bazıları ise ilçe merkezlerinde bulunuyordu. Polis, belirlenen adreslere baskın düzenleyerek 4 İranlı ve 4'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 8 zanlıyı gözaltına aldı.

Uyuşturucu "Altın Hilal" Bölgesinde üretilmiş!

Aramalarda 108 çuval halinde üzerlik tohumuna emdirilmiş 4 ton 420 kilogram metamfetamin, 146 kilogram sıvı metamfetamin, 38 kilogram reçine halinde metamfetamin ve 165 kilogram aseton ele geçirildi. Polis, zehir tacirlerinin kullandığı düzeneklerle uyuşturucunun işlenme sürecini de inceledi ve uyuşturucunun Afganistan, İran ve Pakistan üçgenindeki "Altın Hilal" bölgesinde üretildiğini belirledi.

(İHA)
Paylaş