havadurum

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Çanakkale’de alternatif tören düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla Çanakkale Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Resmi çelenk sunma töreninin ardından siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

896

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Çanakkale'de alternatif tören düzenlendi. Çanakkale Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde siyasi parti temsilcileri ve STK'lar bir araya geldi. CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Doğan Ateş, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, siyasi parti üyeleri, sendikalar, dernekler ve birçok sivil toplum kuruluşu törene katıldı. Törende, çelenk sunma ritüelinin yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen etkinliklerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemi bir kez daha vurgulandı.

CHP İl Başkanı Ateş, “Bu zafer, yokluk içinde bile direniş gösteren eşsiz cesareti simgeliyor”


Siyasi Parti ve STK'ların çelenk sunma töreninin ardından CHP İl Başkanı Doğan Ateş, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Ateş, konuşmasında şunları dile getirdi: "Partimizin değerli protokolü, Saygıdeğer CHP'li arkadaşlarımız, Siyasi Partilerin kıymetli temsilcileri, STK'lar, Odalar, Dernekler ve sevgili demokrasi savunucuları. Bugün, Türk milletinin iradesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ordumuzun azmiyle kazandığı 30 Ağustos Zaferi'ni yürekten kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu zafer, yokluk içinde bile direniş gösteren, özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna mücadele eden milletimizin eşsiz cesaretini ve inancını simgeliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. Yılı coşkusu ve heyecanıyla hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum."

(Damla Yeltekin)

Paylaş