havadurum

30 Ağustos’ta PTT Açık mı? İşte PTT’nin Çalışma Saatleri ve Hizmetleri

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda PTT açık mı, kapalı mı? PTT çalışma saatleri, kargo hizmetleri, fiyatları ve ödeme yöntemleri neler? PTT müşteri hizmetleri nasıl ulaşılır? Size en yakın PTT şubesi nerede? İşte PTT ile ilgili merak edilenlerin cevapları.

1880

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl kutlanan resmi ve ulusal bir bayramdır. Bu bayram, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için ilan edilmiştir. Bu nedenle, 30 Ağustos günü tüm kamu kurum ve kuruluşları gibi PTT şubeleri de kapalıdır. PTT’de işlem yapmak isteyenler için bir sonraki gün yani 31 Ağustos’u beklemek durumundadırlar.

PTT Çalışma Saatleri

PTT şubeleri, belirli çalışma saatleri arasında hizmet sunmaktadır. Haftanın beş günü hizmet veren kuruluşun çalışma saatleri sabah 08.30 ile 17.30 arasındadır. Öğle saatlerinde mola nedeniyle kurum kapanır. Mola saatleri ise 12.30 ile 13.30 arasındadır. 13.30’dan sonra tekrar kurumun kapıları açılır.

PTT şubeleri hafta sonu da belli başlı merkezlerde hizmet vermektedir. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30’a kadar yani yarım gün açıktır. Pazar günleri ve resmi tatillerde ise tüm şubeler kapalıdır.

30 Ağustos’ta PTT Açık Mı?

PTT çalışma saatleri il ve ilçe merkezine göre değişkenlik gösterirken, bazı merkezlerde cumartesi ve pazar günleri dışında resmi tatillerde dahi çalışabilmektedir. Bu konuda en net bilgiyi size en yakın PTT şubesinden öğrenebilirsiniz.

PTT Kargo Hizmetleri

PTT kargo hizmetleri, Türkiye’nin dört bir yanına ve yurt dışına kargo gönderimi yapmanızı sağlayan bir servistir. Kargo hizmetlerinden yararlanmak için size en yakın PTT şubesine giderek kargonuzu teslim edebilir veya online olarak kargo takip numarası alabilirsiniz.

PTT kargo hizmetlerinin fiyatları ise gönderilen kargonun ağırlığına, boyutuna ve mesafesine göre değişmektedir. Kargonuzun fiyatını önceden öğrenmek için PTT kargo resmi web sitesiüzerinden kargo ücret hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

PTT kargo hizmetlerinin ödeme yöntemleri ise peşin veya kapıda ödeme şeklindedir. Peşin ödeme yapmak isterseniz, kargonuzu teslim ederken nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Kapıda ödeme yapmak isterseniz, kargonuzun alıcısından tahsil edilecek tutarı belirtmeniz gerekmektedir.

Müşteri Hizmetleri

PTT müşteri hizmetlerine ya da çağrı merkezine 444 1 788 numaralı telefonla ulaşabilirsiniz. Ayrıca info@ptt.gov.tr adresinden de e-posta yoluyla iletişim kurabilirsiniz. 

 

Paylaş