havadurum

3'üncü Ulusötesi Proje Toplantısı yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), "Learning Incubator for Project-based Teaching and Training through Research (LEARN.INC)" projesinin 3'üncü Ulusötesi Proje Toplantısına ev sahipliği yaptı.

721
Avrupa Birliği Erasmus + Programı KA220-HED - Yükseköğretimde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında yürüyen ve ÇOMÜ'den koordinatörlüğünü Prof. Dr. Kemal Çelik'in yürüttüğü proje kapsamında gerçekleştirilen toplantıda; Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Türkiye gibi farklı ülkelerden gelen proje ekibi üyeleri, projenin temel hedeflerini ilerletme amacıyla verimli tartışmalar ortaya koydu. Katılımcılar, şu ana kadar gerçekleştirilen faaliyetleri derinlemesine değerlendirerek kazanımları belirtirken projenin gelecekte yapılması planlanan aktiviteleri için stratejilerini sundular.

İşbirliği fırsatları ele alındı

Toplantının ikinci gününde, katılımcılar ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile bir araya geldi. Bu toplantıda, proje faaliyetleri ve başarıları değerlendirilirken proje ortağı ortak kurumlar ile eğitim ve araştırma alanında daha fazla işbirliği fırsatları ele alındı. Toplantıda, LEARN.INC projesinin ortakları arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesi sağlanırken, proje kapsamındaki eğitimlerin kalitesini artırmak ve akademide yenilikçi öğretim ve öğrenme metotlarını teşvik etmek için projenin misyonunu daha da ilerletmek üzere çeşitli kararlar alındı. LEARN.INC Projesinin finansmanı, Erasmus+ Programı, KA220-HED - Yükseköğretimde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında gerçekleştiriliyor.
(Duygu Yılmaz)

Paylaş