havadurum

29 Ekim’de Otobüsler Bedava mı? Cumhuriyet Bayramı’nda Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olarak büyük bir coşkuyla kutlanacak. Bu özel günde, vatandaşlar çeşitli etkinliklere katılmak için toplu taşıma araçlarını kullanacak. Peki, 29 Ekim’de otobüsler bedava mı? Cumhuriyet Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi? İşte, İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşıma araçlarının ücret tarifesi hakkında merak edilenler…

2015

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Başkentray, Marmaray, İZBAN, metrobüs ve otobüsler ücretsiz olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemle yapılan toplu taşıma hizmetleri ücretsiz sağlanacak.

29 Ekim’de otobüsler bedava mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda otobüsler ücretsiz olacak. Bu uygulama, İstanbul, Ankara ve İzmir’de geçerli olacak. İstanbul’da EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim Pazar günü saat 06.00’dan 23.59’a kadar toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Bu kapsamda; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (havalimanı otobüsleri hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında ücret alınmayacak.

Ankara’da ise EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim Pazar günü saat 06.00’dan 23.59’a kadar EGO otobüsleri ile ANKARAY ve Metro hattında seyahat eden vatandaşlardan ücret alınmayacak. İzmir’de ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim Pazar günü saat 06.00’dan itibaren ESHOT otobüsleri ile Metro ve Tramvay hatlarında seyahat eden vatandaşlardan ücret alınmayacak.

29 Ekim’de raylı sistemler ücretsiz mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda raylı sistemler de ücretsiz olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında vatandaşlar; Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinden ücretsiz faydalanacak. Ayrıca Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu da 29 Ekim Pazar günü ücretsiz olarak hizmet verecek.

Toplu taşıma araçlarına nasıl bineceğiz?

Toplu taşıma araçlarına binmek için vatandaşların kartlarını okutmaları gerekecek. Ancak kartlardan herhangi bir ücret kesilmeyecek. Bu şekilde toplu taşıma araçlarının doluluk oranları takip edilebilecek ve pandemi tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyulabilecek. (Haber Merkezi)

Paylaş