29 Ekim’de her eve bayrak!

Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ve Türkiye Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi İlker Kurt, 29 Ekim’de her evin bir bayrak asması için vatandaşlara çağrıda bulundu.

166

Türk Büro Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ve Türkiye Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi İlker Kurt 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için her eve bir bayrak asması için çağrıda bulundu. Türk Büro Sen, tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

“Türkiye Cumhuriyetimizin 101’nci yılı kutlu olsun”

Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Genel Başkan Türkeş Güney “Cumhuriyetimizin 29 Ekim 2024 tarihinde 101’nci yılını kutlayacağız. Tarihi şan ve şerefle dolu Türk Milleti’nin son kalesi son sığınağı aziz Türkiye Cumhuriyetimizin 101’nci yılı kutlu olsun. Türk Milleti’nin harcı çimentosu olan Anayasamızın ilk dört maddesinin tartışmaya açılmak istendiği, bölücü unsurların gemiyi azıya aldığı bir konjonktürde şanlı tarihimize de, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ne mutlu Türküm diyene!”

Tüm üyelerine Türk bayrağı hediye edeceklerini duyuran Başkan Güney “Bu kutsal vatanın adı; köyümüz kentimiz; bölgemiz ne olursa olsun Türkiye’dir. Türkiye’de yaşayan herkesin; ailesi, sülalesi, aşireti, kabilesi, kökeni ne olursa olsun; müşterek adı Türk’tür. Bu gerçeği kabul etmeyenlerin Türk gerçeğini kabul etmeyenlerin bu ülkede hiçbir hakları olamaz. Bu ülkü doğrultusunda 29 Ekim’de ülkemizi, rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Türk Bayrağı ile donatmak istiyoruz. Coğrafyamız tartışılırsa milletimiz; milletimiz tartışılırsa devletimiz; devletimiz tartışılarsa bayrağımız; bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır.Bu amaçla üyelerimize bayrağımızı hediye ediyoruz. Ne mutlu Türküm diyene!” sözlerine yer verdi.

"Mücadelemiz; Atatürk ve Silah Arkadaşlarının emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir"

Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi İlker Kurt, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak “Türkiye Kamu-Sen’nin 32 yıllık bir geçmişe sahipken binlerce yıllık geçmişin izlerini taşıyan bir teşkilat yapısına sahip bir konfederasyon olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeptendir ki, önce Ülkemiz düsturu Ay yıldızlı Al bayrağın gölgesinde hareket etmektedir. Mücadelemiz; Atatürk ve Silah Arkadaşlarının emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Unutanlara hatırlatmak isterim durum her ne olursa olsun Sendikalarımız ilkeli ve ahlaklı duruşundan ödün vermeden bugün var olduğu gibi gelecekte de var olmaya devam edecektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı şimdiden kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş