2024-YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih, adaylar tarafından merakla bekleniyor. YKS tercihlerinin tamamlanmasının ardından, sonuçların ne zaman açıklanacağına dair araştırmalar artmış durumda. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak olan tercih sonuçları, arama motorlarında en çok aranan konular arasında yer alıyor.

589

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Adaylar, YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Henüz resmi bir duyuru gelmemiş olsa da, 19 Ağustos'ta başlayacak olan üniversite kayıtlarından önce sonuçların ilan edilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl, YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2023'te açıklanmış ve üniversite kayıtları 28 Ağustos'ta başlamıştı.

YKS Tercih Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, tercih sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

YKS sonuçlarına göre bir bölüme yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapacaklar. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YKS Ek Tercihler Ne Zaman?

Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar, kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından ÖSYM'ye bildirilecek. 2024-YKS genel yerleştirme sonuçlarına göre boş kalan veya dolmayan kontenjanlara, ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş