havadurum

2024 Yılında İzlemeniz Gereken Tüm Zamanların En İyi 10 Dizisi

Tüm zamanların en iyi dizileri hangileri? Hangi dizileri izlemek için sabırsızlanıyoruz? Hangi dizileri kaçırmamalıyız? İşte, IMDb puanlarına, eleştirmen yorumlarına ve izleyici beğenisine göre belirlediğimiz 2024 yılında izlemeniz gereken tüm zamanların en iyi 10 dizisi!

934

Televizyon dizileri, son yıllarda sinema filmlerine ciddi bir rakip haline geldi. Özellikle pandemi döneminde evde kaldığımız günlerde, bizi eğlendiren, heyecanlandıran, duygulandıran ve düşündüren diziler, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Peki, tüm zamanların en iyi dizileri hangileri? Hangi dizileri izlemek için sabırsızlanıyoruz? Hangi dizileri kaçırmamalıyız? İşte, IMDb puanlarına, eleştirmen yorumlarına ve izleyici beğenisine göre belirlediğimiz 2024 yılında izlemeniz gereken tüm zamanların en iyi 10 dizisi!

Moon Knight

Marvel evreninin en gizemli ve en çarpıcı kahramanlarından biri olan Moon Knight, 2022 yılında Disney+ platformunda izleyicilerle buluştu. Oscar Isaac ve Ethan Hawke gibi yıldız isimlerin başrollerini paylaştığı dizide, dissosiyatif kimlik bozukluğu olan bir paralı askerin, Mısır tanrısı Khonshu’nun güçlerini alarak Moon Knight adlı bir süper kahramana dönüşmesi anlatılıyor. Aksiyon, macera ve fantastik öğelerin harmanlandığı dizide, Moon Knight’ın hem kendi içindeki kimliklerle hem de dış dünyadaki düşmanlarıyla mücadelesi gözler önüne seriliyor. Dizinin IMDb puanı şu anda 7,31.

The Staircase

Gerçek bir olaydan uyarlanan The Staircase, 2022 yılında HBO Max’te yayınlanmaya başladı. Ünlü bir gerilim yazarı olan Michael Peterson’ın, karısı Kathleen’in ölümüyle ilgili olarak suçlanması ve yargılanması sürecini konu alan dizide, Colin Firth ve Toni Collette gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Dizide, Michael Peterson’ın karısının sarhoşken merdivenlerden düştüğünü iddia etmesine rağmen, polis ve savcılığın bunun bir cinayet olduğunu ispatlamaya çalışması ve Peterson ailesinin sırlarının ortaya çıkması işleniyor. Dizinin IMDb puanı şu anda 7,22.

The Ipcress File

Soğuk savaş döneminde geçen The Ipcress File, 2022 yılında Peacock’ta yayınlanmaya başladı. Len Deighton’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizide, eski bir kaçakçı ve casus olan Harry Palmer’ın, kayıp bir İngiliz nükleer bilim insanını bulmak için görevlendirilmesi ve bu sırada karşılaştığı tehlikeler anlatılıyor. Dizinin başrolünde Joe Cole var. Dizide, Harry Palmer’ın soğuk savaşın karanlık atmosferinde, hem kendi ülkesinin hem de düşman ülkelerin ajanlarıyla mücadele etmesi ve bilim insanının akıbetini ortaya çıkarması izleniyor. Dizinin IMDb puanı şu anda 7,23.

Black Bird

Taron Egerton ve Paul Walter Hauser’ın başrollerini paylaştığı Black Bird, 2022 yılında Apple TV+'ta yayınlanmaya başladı. Dennis Lehane’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizide, minimum güvenlikli bir hapishanede yatan Jimmy’nin, seri katil olan Larry ile arkadaş olarak FBI ile anlaşma yapması ve onun kurbanlarının cesetlerini bulmaya çalışması konu ediliyor. Dizide, Jimmy’nin Larry ile girdiği psikolojik savaş, Larry’nin geçmişi ve Jimmy’nin özgürlüğü için verdiği mücadele anlatılıyor. Dizinin IMDb puanı şu anda 8,24.

The Playlist

Müzik endüstrisindeki devrimi konu alan The Playlist, 2022 yılında Netflix’te yayınlanmaya başladı. İsveçli teknoloji girişimcileri Daniel ve Martin’in, ücretsiz ve yasal akışlı müzik sunarak Spotify’ı kurmaları ve müzik dünyasını değiştirmeleri anlatılıyor. Dizide, Daniel ve Martin’in sert inançları, amansız iradeleri ve büyük hayalleri ile küçük oyunculardan devlere meydan okumaları, hem müzik sektörünün hem de kendi hayatlarının iç yüzünü gösteriyor. Dizinin IMDb puanı henüz belirlenmedi.

The Essex Serpent

Sarah Perry’nin aynı adlı romanından uyarlanan The Essex Serpent, 2022 yılında Apple TV+'ta yayınlanmaya başladı. 19. yüzyıl İngiltere’sinde geçen dizide, kocasının ölümünden sonra Londra’dan Essex’e taşınan genç bir kadın olan Cora Seaborne’nin, bölgede yaşayan insanların korktuğu efsanevi bir yaratık olan Essex Yılanı’nın peşine düşmesi ve bu sırada bir papaz olan Will Ransome ile arasında gelişen ilişki anlatılıyor. Dizinin başrollerinde Keira Knightley ve Tom Hiddleston var. Dizinin IMDb puanı şu anda 6,5.

Conversations with Friends

Sally Rooney’nin aynı adlı romanından uyarlanan Conversations with Friends, 2022 yılında Hulu’da yayınlanmaya başladı. Dublin’de yaşayan iki üniversite öğrencisi ve eski sevgili olan Frances ve Bobbi’nin, evli bir çift olan Nick ve Melissa ile tanışmaları ve aralarında gelişen karmaşık ilişkileri konu ediliyor. Dizide, Frances ve Bobbi’nin hem birbirleriyle hem de Nick ve Melissa ile yaşadıkları duygusal ve cinsel çatışmalar, gençlik, aşk, arkadaşlık ve sadakat gibi temalar üzerinden işleniyor. Dizinin IMDb puanı şu anda 6,7.

The Flash

DC evreninin en sevilen kahramanlarından biri olan The Flash, 2014 yılından beri The CW’de yayınlanıyor. Barry Allen adlı bir adli tıp uzmanının, bir parçacık hızlandırıcısının patlaması sonucu süper hız kazanarak The Flash adlı bir süper kahramana dönüşmesini konu alan dizide, The Flash’ın hem kendi zaman çizgisinde hem de paralel evrenlerde karşılaştığı düşmanlarla mücadelesi anlatılıyor. Dizide, The Flash’ın yanı sıra diğer DC kahramanları da yer alıyor. Dizinin IMDb puanı şu anda 7,6.

The Midwich Cuckoos

John Wyndham’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Midwich Cuckoos, 2022 yılında Sky’da yayınlanmaya başladı. İngiltere’nin küçük bir kasabası olan Midwich’de yaşanan gizemli bir olayı konu alan dizide, kasabanın bir gün boyunca elektrik kesintisi yaşaması ve bu sırada tüm kadınların hamile kalması anlatılıyor. Dizide, kasaba halkının bu durumla nasıl başa çıktığı, hamile kalan kadınların doğurdukları çocukların normal olmadığını fark etmeleri ve bu çocukların kasabayı ele geçirmeye çalışmaları anlatılıyor. Dizinin başrollerinde Maxine Peake ve John Simm var. Dizinin IMDb puanı henüz belirlenmedi.

The Lord of the Rings

J.R.R. Tolkien’in kült romanından uyarlanan The Lord of the Rings, 2022 yılında Amazon Prime Video’da yayınlanmaya başladı. Orta Dünya’nın ikinci çağında geçen dizide, Yüzüklerin Efendisi filmlerinden binlerce yıl önce yaşanan olaylar ve Yüzük Kardeşliği’nin kuruluşu anlatılıyor. Dizide, Orta Dünya’nın farklı bölgelerinde yaşayan insanlar, elfler, cüceler, hobbitler ve diğer fantastik yaratıkların, Sauron’un kötülüğüne karşı verdikleri mücadele gösteriliyor. Dizinin başrollerinde Robert Aramayo, Cynthia Addai-Robinson ve Morfydd Clark gibi isimler yer alıyor. Dizinin IMDb puanı şu anda 8,4.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş