2024 BİLSEM Kayıt Tarihleri ve Gerekli Belgeler Açıklandı

Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) eğitim alacak öğrenciler için 2024-2025 eğitim öğretim yılı kayıt süreci başlıyor. MEB, BİLSEM kayıtları ve gerekli belgeler konusunda duyuru yaptı. Peki, BİLSEM kayıtları nasıl yapılır ve hangi belgeler gereklidir? İşte 2024 BİLSEM kayıt süreci ve gerekli belgelerin listesi...

517

2024-2025 eğitim öğretim yılında Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) eğitim alacak öğrenciler için kayıt süreci başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvime göre, BİLSEM kayıtları 12-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu dönemde kayıt yaptırmak isteyen öğrenci ve veliler, gerekli belgeleri hazırlayarak işlemlerini tamamlayabilirler.

BİLSEM Sonuçları Açıklandı

2024-2025 eğitim öğretim yılı için BİLSEM'de eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin yetenek alanlarına göre yapılan değerlendirmeleri tamamlandı. Sonuçlar, 9 Ağustos 2024 tarihinde duyuruldu. Genel zihinsel yetenek alanında taban puan 130, resim yetenek alanında 80 ve müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlendi.

2024 BİLSEM Kayıt Tarihleri

MEB tarafından yapılan duyuruya göre, BİLSEM kayıtları 12-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il veya ilçelerdeki bilim ve sanat merkezlerine başvurularını yapabilecekler.

BİLSEM Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

Bilim ve Sanat Merkezlerine kayıt yaptıracak öğrenciler, belirtilen tarih aralığında başvurularını gerçekleştirebilirler. Kayıt işlemleri, öğrencinin bağlı bulunduğu il veya ilçedeki bilim ve sanat merkezinde yapılacak.

BİLSEM Kayıtları İçin Gerekli Belgeler

  • Kazandı Belgesi Çıktısı
  • Öğrenci Belgesi ve okuldan alınacak resmi çıkış saatini gösterir belge
  • İkametgâh Belgesi
  • Öğrencinin nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Kayıt Formu
  • Sosyal Medya Veli İzin Belgesi
  • Veli Muvafakat Belgesi
  • Taahhütname

Sınav İtirazları Ne Zaman Yapılacak?

Değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar, 12-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından https://eitiraz.meb.gov.tr adresinde yer alan e-İtiraz Modülü üzerinden yapılabilecek.

BİLSEM kayıt süreciyle ilgili tüm detaylar bu şekilde. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında gerekli belgeleri tamamlayarak başvurularını yapmaları gerekiyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş