havadurum

2023 Kaymakamlık Sınavı Başvuru Süreci Başladı! İşte Tüm Detaylar

ÖSYM tarafından 3 Aralık 2023 tarihinde yapılacak olan Kaymakamlık Sınavı’na başvurmak isteyen adaylar, başvuru ekranı, tarihleri ve ücreti hakkında bilgi arıyor. İçişleri Bakanlığı bünyesinde 77 kaymakam alımı yapılacak olan sınava başvurular 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında alınacak. İşte Kaymakamlık Sınavı’na başvuru yapmak için gerekenler…

1404

Türkiye'de kaymakam olma yolunda ilerlemek isteyen adaylar için heyecan verici bir dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bu yıl açılan 77 kişilik kadronun ardından, Kaymakamlık sınav başvuruları için geri sayım başladı. ÖSYM'nin kılavuzuna göre, başvurular 20 Ekim'den itibaren alınmaya başlandı ve son tarih 30 Ekim. İşte detaylar!

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Kaymakamlık Sınavı, 3 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da tek oturumda uygulanacaktır. Sınava girecek olan adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, sınavın yapılacağı hafta içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir.

Kaymakamlık Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru işlemleri oldukça basit. Adaylar, 20 Ekim 2023 tarihinden itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını yapabilirler. Ayrıca, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması da başvuru için kullanılabilir.

Sınav Sonuçları ve Diğer Detaylar

Kaymakamlık sınavıyla ilgili daha fazla detay, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda bulunacak. Adaylar, sınav sonuçlarını 28 Aralık 2023 tarihinde öğrenebilecekler.

Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Kaymakamlık Sınavı’na başvuracak olan adayların, ÖSYM’nin belirlediği bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile 450 TL sınav ücretini yatırması gerekmektedir. Ücret yatırma işlemleri 31 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

(Saim Tunçman)

Paylaş