havadurum

1915 Çanakkale Köprüsü’nden 5 milyon 536 bin araç geçti!

1915 Çanakkale Köprüsü, açıldığı ilk günden bu yana birçok ilke imza atmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugünkü Çanakkale ziyaretinde 1915 Çanakkale Köprüsü’nden açıldığı günden bu yana yaklaşık 5 milyon 536 bin aracın köprüden geçiş yaptığını söyledi.

808

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bugün Çanakkale’ye bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Çanakkale’ye yaptığı ziyarette 2002 yılından bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Çanakkale’nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 163 milyar 159 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirerek 1915 Çanakkale köprüsünün açıldığı ilk günden itibaren yaklaşık 5 milyon 536 bin aracın köprüden geçiş yaptığını açıkladı.

Birçok katılımcı eşlik etti

Çanakkale’ye bir dizi programa katılmak için gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çan/Etili, Bayramiç çevre yolları ve Çanakkale Merkez Sarıcaeli Kavşağı’nın toplu açılış törenine katılım sağladı. Açılış öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılış yapılacak olan Merkez Sarıcaeli Kavşağı’nda karşılandı. Kavşakta incelemelerde yapılan bulunan Bakan Uraloğlu açılış için tören alanına geçti. Halk oyunları gösterisi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış törenine geçildi. Açılış törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Çanakkale şehitleri minnetle anıldı

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Şehitler diyarı Çanakkale’nin ulaşım ağının gücüne güç katacak Bayramiç-Etili Çevre Yolları ve Sarıcaeli-Teknopark Farklı Seviyeli Kavşağı açılış töreni vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günümüzün 109. yıl dönümüne 9 gün kaldı. Çanakkale; şehitler diyarı, Türkiye’nin ve Türk milletinin kalbinin attığı, bir yerdir. Çünkü Türkiye’nin temelinde tarifi imkânsız bir destan olan Çanakkale Zaferi var. 109 yıl önce bu milletin hemen her ailesinden en az bir erkek evladı, bir yavrusu Çanakkale’yi savunmak, Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için bu topraklarda şehadete yürüdü. Aslında Kurtuluş Savaşı’nın mayası burada çalındı. Bu vesileyle Çanakkale’yi destan şehir haline getiren aziz şehitlerimizi ve o günlerde olduğu gibi bugün de canlarını hiçe sayıp vatanı uğruna şehit ve gazi olan tüm Mehmetçiklerimizi bir kez daha hürmet ve minnetle anıyorum. Çanakkale Zaferiyle tüm dünyaya “Çanakkale’nin Geçilmez” olduğunu öğrettik. Şehitlerimizin düşmana geçirmedikleri Çanakkale Boğazı; söz konusu dostluk olunca, kardeşlik olunca, ticaret olunca, turizm olunca sadece 6 dakikalık konforlu bir yolculuğa dönüştü. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde Cumhuriyet tarihimizin en büyük ulaştırma projelerinden biri olan Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nü hizmete açtık. Açıldığı günden bu yana yaklaşık 5 milyon 536 bin araç Köprümüzden geçiş yaptı. Hamdolsun son 22 yıl içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu eşsiz diyara 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu gibi daha nice eserler kazandırdık. Yenilerine de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

(İHA)
Paylaş