havadurum

15'inci Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi'nin açılışı

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünün ev sahipliğinde düzenlenen 15'inci Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi'nin açılışı gerçekleşti.

1196
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde, Tarım Bakanlığı Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım Ekonomisi Derneği ve Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği işbirliği ile düzenlenen 100. Yılda "Cumhuriyet ve Tarım" özel teması ve "Sürdürülebilir Tarım" ana teması ile üç gün sürecek olan "15. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi açılışı 6 Eylül 2023 Çarşamba günü saat:10.00'da Kolin Otel'de gerçekleşti.

ÇOMÜ Tanıtım Filmi ile başlayan 15'inci Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi'ne; Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürü Dr. Metin Türker, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sibel Tan, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Tarım Uzmanı Fazıl Düşünceli, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Pehlivan, Genel Sekreter Sevcan Elver, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, ÇTB Proje İstatistik Sorumlusu Burcu Genç ve çok sayıda akademisyen katılım sağladı.

Plaketler takdim edildi

Tarımda sürdürülebilirlik çatısı altında, tarımsal işletmecilik, tarım politikaları, kırsal kalkınma, tarımsal yayım, pazarlama, tarım ürünlerinin ticareti, tarımsal finansman, iklim değişikliği ve çevre, teknolojik dönüşüm ve Ar-Ge ile birlikte ülkesel ve evrensel nitelikteki tüm tarım ekonomisi konularının bilimsel bir platformda tartışılması, elde edilen kongre çıktılarının ülke tarımına ve milli ekonomiye katkı sağlamasının hedeflendiği kongrenin açılışında desteklerinden dolayı kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Kongre Organizasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sibel Tan tarafından destekleri için Çanakkale Ticaret Borsası adına Genel Sekreter Sevcan Elver'e teşekkür plaketi takdim edildi.
(Duygu Yılmaz)
Paylaş