15. Etap Kırsal Kalkınma Hibe Sözleşmeleri imzalandı

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, tarımsal kalkınmanın Çanakkale için önemine vurgu yaparak: "Çanakkale'de tarımsal kalkınmanın ve kırsal alanlarda istihdamın artırılması amacıyla 110 yatırımcıya toplam 91 milyon 852 bin 419,56 ₺ hibe desteği sağlanıyor. 2023-2024 Dönemi 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projeleri çerçevesinde hibe sözleşmelerinin imzalanmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz." dedi.

595

2023-2024 başvuru dönemine ait 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projelerine başvurarak hibe almaya hak kazanan üreticilerin hibe sözleşmeleri, Çanakkale İl Tarım ve Orman Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Çanakkale'de tarıma dayalı yatırımlara 91 milyon ₺ hibe desteği!

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, tarımsal kalkınmanın Çanakkale için önemine vurgu yaparak: "Çanakkale'de tarımsal kalkınmanın ve kırsal alanlarda istihdamın artırılması amacıyla 110 yatırımcıya toplam 91 milyon 852 bin 419,56 ₺ hibe desteği sağlanıyor. Bu kapsamda, 13 ekonomik yatırım projesine 56 milyon 423 bin 494,06 ₺, 97 altyapı yatırım projesine ise 35 milyon 428 bin 925,50 ₺ hibe desteği verilecek. Kırsal kalkınma yatırımlarıyla tarımsal üretim ve işletmelerin modernizasyonuna katkıda bulunuyoruz. Bu sayede ilimiz tarımı daha da güçlenecek ve katma değeri artacak. 110 yatırımcıya toplam 91 milyon ₺ hibe desteği sağlanacağını belirterek, Bu yatırımlar bölgedeki tarım ve hayvancılık sektörüne büyük katkılar sağlayacağını, aynı zamanda istihdamı artırarak yerel ekonomiyi güçlendireceğini vurguladı. Çanakkale'nin tarımsal potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için atılan bu adımların, çiftçilerin rekabet gücünü artıracağı ve tarımsal üretimde kalitenin yükselmesine yardımcı olacaktır.

Çanakkale'nin tarım potansiyelini artırmayı hedefleyen bu yatırımlar, hem altyapı hem de ekonomik alanda önemli adımlar sağlıyor.

Altyapı Yatırımları

Çanakkale'de aile işletmeciliğini geliştirmek amacıyla çeşitli altyapı sistemleri kurulacak. Bu kapsamda, modern makine parkları kurularak tarım ve hayvancılık faaliyetleri için gerekli olan teknolojik destek sağlanacak. Ayrıca, arıcılık ve arı ürünleri işleme ile paketleme tesisleri oluşturulacak. Bilişim sistemlerinin entegrasyonu ile çiftçilere eğitim yatırımları yapılacak, böylece tarımda verimlilik artırılacak.

Ekonomik Yatırımlar

Nazan Türkarslan, ekonomik yatırımların da önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Bu yatırımlar arasında zeytinyağı işleme tesisleri, güneş enerji sistemleri ve bitkisel ürün işleme tesisleri yer almakta. Ayrıca, tohum eleme tesisleri, midye işleme makineleri ve soğuk hava depoları gibi modern tesislerin kurulması ile Çanakkale'nin tarımsal üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

Değerli Yatırımcılar,

2023-2024 Dönemi 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projeleri çerçevesinde hibe sözleşmelerinin imzalanmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz.

Kırsal kalkınma kapsamında gerçekleştireceğiniz yatırımlar, hem bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak hem de sürdürülebilir tarım ve işletmecilik uygulamalarının öncüsü olmanızı sağlayacaktır. Projelerinizin başarılı bir şekilde hayata geçmesi için gereken tüm desteği sunmaya, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni projelerinizde başarılar diler, yatırım süreçlerinizi en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ederiz." Dedi.

(BÜLTEN)
Paylaş