havadurum

10 GB İnternet Desteği Nasıl Alınır? Üniversite Öğrencilerine Ücretsiz Aylık 10 GB İnternet Başvurusu

Üniversite öğrencilerine ücretsiz aylık 10 GB internet desteği, Ekim ayında başlıyor. Başvuru yapmak için bakanlık bilişim sistemine giriş yapmak yeterli. Ücretsiz internet kotası, hangi operatörü kullanıyorlarsa o operatörde geçerli olacak.

66912

Üniversite öğrencilerine ücretsiz aylık 10 GB internet desteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan bir proje. Bu proje kapsamında, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlanacak. Peki, 10 GB internet desteği nasıl alınır? Üniversite öğrencilerine ücretsiz aylık 10 GB internet başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar:

10 GB internet desteği kimlere verilecek?

10 GB internet desteği, örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine verilecek. Bu kapsamda, lisans, ön lisans ve yüksek lisans düzeyindeki öğrenciler başvuru yapabilecek. Açıköğretim, uzaktan eğitim veya doktora öğrencileri ise bu destekten yararlanamayacak.

10 GB internet desteği ne zaman başlayacak?

10 GB internet desteği, Ekim ayı itibariyle başlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, telefon operatörleriyle görüşmelerin tamamlandığını ve projenin hazır olduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu, "Bu ay içerisinde gençlerimize 10 GB interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız." dedi.

10 GB internet desteği nasıl alınır?

10 GB ücretsiz internet desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler kimlik doğrulaması yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak.

Başvuru onaylandıktan sonra, öğrenciler ücretsiz internet kotalarını kullanmaya başlayabilirler. Ücretsiz internet kotası, hangi operatörü kullanıyorlarsa o operatörde geçerli olacak. (Haber Merkezi)

Paylaş