havadurum

10 Bin TL’lik Karne Hediyesi Kimleri Bekliyor? İşte Başvuru Şartları!

Karne günü yaklaşırken, başarılı öğrencileri büyük bir sürpriz bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu Başarı Teşvik Programı kapsamında, takdir veya teşekkür belgesi alan ihtiyaç sahibi öğrenciler, devletten 10 bin TL’lik karne hediyesi alacak. Peki, bu fırsatı kaçırmamak için ne yapmanız gerekiyor?

3055

Öğrencilerin heyecanla beklediği karne günü geldi çattı. Peki, karne hediyesi olarak ne alacağınızı biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu Başarı Teşvik Programı sayesinde, takdir veya teşekkür belgesi alan ihtiyaç sahibi öğrenciler, devletten 10 bin 201 TL’lik karne hediyesi alacak. Bu fırsatı kaçırmayın!

Karne Hediyesi Nedir?

Karne hediyesi, devletin sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına, eğitimlerine destek olmak için verdiği bir ödüldür. Bu ödül, sadece takdir veya teşekkür belgesi alan ve sınıfında ilk 3, okulunda ilk 5’e giren öğrencilere verilmektedir. Ödülün amacı, öğrencileri ders çalışmaya teşvik etmek ve başarılarını ödüllendirmektir.

Karne Hediyesi Olarak Ne Kadar Verilecek?

Karne hediyesi olarak verilecek miktar, net asgari ücretin yüzde 60’ı kadardır. 2024 yılında asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlendiğine göre, karne hediyesi olarak verilecek miktar 10 bin 201 TL’dir.

Karne Hediyesi Ne Zaman Verilecek?

Karne hediyesi, karnelerin verilmesinden sonra en geç 1 ay içinde öğrencilerin hesaplarına yatırılacaktır. Öğrenciler, karne hediyesi almak için bulundukları ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneklerine başvurmalıdır. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Öğrenci belgesi
  • Karne fotokopisi
  • Banka hesap numarası

Karne Hediyesi Kimlere Verilecek?

Karne hediyesi, sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına verilecektir. Ayrıca, öğrencilerin devlet okullarında okuması ve takdir veya teşekkür belgesi alması gerekmektedir. Özel okullarda okuyan veya başarısız olan öğrenciler, bu ödülden yararlanamayacaktır.

10.201 TL'yi teşekkür ve takdir almış, sınıfında ilk 3 ve okulunda da ilk 5'e girmeyi başaran öğrenciler alabilecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş