havadurum

Çanakkale'de spor

874

 Çanakkale Belediyespor;

Geçmiş yıllardaki gibi bu sezon da Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde yer alan Çanakkale Belediyespor, ilk yarı maçlarının tamamlanmasıyla şimdi gözünü Kupa Voley’e çevirdi. File’nin Çanakkale’li Sultanları kupada eşleştiği Beşiktaş’la eliminasyon sistemine göre 2 maç oynayacak. Bu müsabakalardan ilki 16 Aralık 2017 cumartesi günü saat 17.00’de Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda yapılacak. İkinci maç ise 19 Aralık 2017 Salı günü saat 14.00’de İstanbul Akatlar Spor Salonu’nda oynanacak. Tur atlayacak ekip bir üst tura yükselecek. Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde maratonun ikinci yarı maçları 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde başlayacak. 

Çanakkale Dardanel 
Geçen hafta 18 Mart Stadı’nda Yeni Altındağ Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek, moral bulan Kırmızı-Beyazlı takım, ilk yarının son maçını deplasmanda geçirecek. Çanakkale Dardanel 17 Aralık 2017 pazar günü saat 13.00’de Of’un Vali İsmet Gürbüz Civelek Stadı’nda ligin vasat ekiplerinden Ofspor ile karşılaşacak.  Bu müsabakanın ardından kısa süreli izin yapacak Kırmızı-Beyazlı futbolcular, 21 Ocak 2018 tarihinde start alacak ikinci devre maçlarının hazırlıklarına başlayacaklar. 
 
Yeşil Bayramiçspor
Son maçında İstanbul’da Sarıyer Belediyespor’a 3-0 mağlup olan Yeşil Bayramispor Bayanlar Voleybol Takımı yer aldığı 1.lig A Grubu’nda tutunma mücadelesi veriyor. File’nin Bayramiçli Sultanları 17 Aralık 2017 pazar günü saat 13.00’de Bayramiç Spor Salonu’nda İstanbul temsilcisi Maltepe Yalı ile karşılaşacaklar. 
 
Biga Çiçeklidedespor
Bu sezon Türkiye Bayanlar Voleybol 2.Lig, 2.Grubu’nda ilk yılını yaşayan Biga Çiçeklidedespor takımı geçen hafta Biga’da oynanan maçta Sarıyer’in İkinci takımına 3-1 mağlup olmuştu. Çiçeklidedespor’un Sultanları 17 Aralık 2017 pazar günü saat 16.30’da İstanbul Yakacı İTO Spor Salonu’nda Kartal Belediyespor’un konuğu olacak.
 
Bigaspor ve Y.Çanspor
Çanakkale futbolunu Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) 13 takımlı 12’nci Grubu’nda temsil eden Bigaspor ve Yeni Çanspor, hafta sonu ilk yarının son maçlarına çıkacaklar. Bigaspor, 17 Aralık 2017 pazar günü saat 14.00’de Çanakkaleli Antrenör Resul Kuzu’nun çalıştırdığı Yalova Kadıköy’le İlyas Bayram Stadı’nda karşılaşacak. Yeni Çanspor ise aynı gün ve saatte deplasmanda Şampiyonluk iddiasında olan, hedefli Altınova Belediyespor’la kozlarını paylaşacak.   
 
Boğazgücü
Çanakkale’nin Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Boğazgücü geçen hafta deplasmanda oynadığı Urfa Ceylanpınar maçından beklenmedik yenilgi ile döndü. Ali Yasin Zengin başkanlığındaki Boğazgücü ligin akışı içinde 17 Aralık 2017 pazar günü saat 13.00’de 18 Mart Spor Salonu’nda bir başka Güney ekibi Gaziantep ile karşı karşıya gelecek.
  
Yerel Futbol Ligleri
10 takımlı 1.Amatör Ligin 20-21 Ocak 2018 tarihine kadar devre arası tatiline girdiği Çanakkale yerel futbolunda hafta sonu Süper Amatör Ligin ilk yarı son maçları ile U-16 ve U-14 kategorisi müsabakaları oynanacak. Çanakkale Merkez, ilçe ve belde sahalarında gösterime girecek karşılaşmalarda yöresel rekabet yine canlanacak.
 
 Kulüp ve Okul Sporları
Çanakkale’de değişik dallarda düzenlenen Kulüpler arası ve Okullar arası müsabakalar merkez, ilçe ve belde salonları ile yeşil sahalarda devam ediyor. Kulüp ve Okul takımları hedefleri doğrultusunda mücadele veriyor.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş